"Det bibelske hjemland" - Lemche, Niels Peter (Religionsvidenskabeligt Tidsskrift, 1983)
I Israel i dag er det almindeligt at begrunde krav på Palæstina ved at henvise til Det Gamle Testamente. Meget ofte argumentet er eksplicit sekulær, dvs det er baseret på Israels historie som fortalt af Det Gamle Testamente. På den anden side ignoreres. den gammeltestamentlige synspunkt, som anser besiddelse af jorden som en gave fra Gud Den "historiske" argument er imidlertid defekt da det stammer fra en grov misforståelse af den "historiske" tradition i Det gamle Testamente som historie i moderne forstand af ordet. Derfor kan vi sige, at jøder ikke har en historisk (dvs. "objektiv") ret til Palæstina, men en religiøs ret, selv om dette kun kan deles af mennesker opdraget i den samme religiøse tradition, hvadenten de er jøder eller kristne.