Durkheim og “Religionens fremtid”: En oversættelse af en tale af Émile Durkheim med indledning - Baunvig, Katrine Frøkjær (Religionsvidenskabeligt Tidsskrift, 2015)
ENGLISH ABSTRACT: The present article marks the centennial of Émile Durkheim’s speech “L’avenir de la religion” which was transcribed and published in 1914. Following an introductory sketch of (primarily) Danish academic research into Durkheim’s thoughts and writings I will present a translation into Danish of the speech. DANSK RESUME: Denne artikel markerer hundredåret for Émile Durkheims afholdelse af talen ”L’avenir de la religion”, som blev nedskrevet og udgivet i 1914. Efter en indledende skitsering af (hovedsageligt) den danske akademiske læsning og forskningen i Durkheims tænkning og forfatterskab følger en oversættelse af talen til dansk.