Religiøse rødder og ruter mellem øst og vest – cirkulær evolution og hybride spejlinger - Borup, Jørn (Religionsvidenskabeligt Tidsskrift, 2015)
ENGLISH ABSTRACT: The object of the present article is the transformative processes of religion between East and West. The article analyses the construction of religious traditions as hybrids and products of circular transformations, based on actor networks, practice/teaching and concrete historical contexts. Empirical data and discussions of illustrative metaphors are given to explore also theoretical implications for such flows and circulations. DANSK RESUME: Denne artikel omhandler væsentlige aspekter af transformationen af religion mellem øst og vest. Artiklen analyserer konstruktionen af religiøse traditioner som hybrider og produkter af cirkulære transformationer, baseret på aktør-netværk, praksis/lære og konkrete historiske kontekster. Empirisk data og diskussioner af illustrative metaforer gives til undersøgelse af også teoretiske implikationer af sådanne flows og cirkulationer.