Religionssociologien i en kultur i fortsat forandring - Ahlin, Lars (Religionsvidenskabeligt Tidsskrift, 2007)
<p class="Danskabstract" style="margin: 6pt 1cm; tab-stops: -70.85pt 0cm 14.2pt 1.0cm 42.55pt 2.0cm 70.9pt 3.0cm 99.25pt 4.0cm 127.6pt 5.0cm 155.95pt 6.0cm 184.3pt 7.0cm 212.65pt 8.0cm 241.0pt 9.0cm 269.35pt 10.0cm 297.7pt 11.0cm 326.05pt 340.15pt 354.3pt 368.45pt 382.65pt 396.85pt 411.0pt 425.15pt 439.35pt 453.5pt 467.7pt 481.85pt;">Muligheden for at konstruere det religiøse felt i dag og dets forandringer på en adækvat og sociologisk relevant måde forudsætter, at en dominerende, traditionel religion ikke fungerer som referencepunkt. En relevant forståelse af individets situation i det senmoderne samfund forudsætter inddragelse af indsigter fra almen sociologi. Hvis vi skal forstå det religiøse felts forandring på en sociologisk relevant måde, skal vi desuden som udgangspunkt have en teori, der sammentænger enkeltindividers sociale erfaringer og typer af religiøsitet.