Byen som religiøst hverdagsrum: Workshops med Roskildes borgere - Marselis, Randi; Schütze, Laura Maria; Galal, Lise Paulsen (Religion i Danmark, 2022)
Når et museum ønsker at arbejde med levet religion, det vil sige religion som del af konkret livspraksis, så bliver det vigtigt at undersøge de kontekster, som disse praksisser udfolder sig i. For et bymuseum som Roskilde Museum, der har byens liv og materialitet som sit genstandsfelt, er det derfor oplagt at fokusere på byen som historisk og nutidig ramme for levet religion. Med delprojektet "Byen som religiøst hverdagsrum" har vi ønsket at samarbejde med roskildenserne om at udforske byen som ramme for religiøst urbant liv. I den forbindelse udviklede vi en række workshops, der havde såvel et indsamlings- som et formidlingsaspekt.