Flugten til Sverige - en dokumentarfilm - Edelsten, Adam Aron (Rambam. Tidsskrift for jødisk kultur og forskning, 2013)
Selskabet for Dansk Jødisk Historie gik sammen med Mosaisk Troessamfund, Carolineskolen og Det Jødiske Nationalfond (KKL) om at udskrive en konkurrence for unge jøder. Hensigten var at opfordre de unge til at tale med ældre familiemedlemmer om deres oplevelser under flugten samt at reflektere over, hvilken betydning begivenhederne har for dem selv i dag. Adam Aron Edelsten vandt 3. pladsen for sin film om farfar Leopold Edelstens flugt til Sverige.