Forord - Zoref, Katrine Hassenkam (Rambam. Tidsskrift for jødisk kultur og forskning, 2013)
Rambam sætter i år fokus på aktionen mod de danske jøder i oktober 1943. En hel sektion er således dedikeret til at markere 70-året for disse begivenheder, og særligt flugten til Sverige. Rambam byder som sædvanlig også på et væld af andre spændende og meget forskellige artikler.