En fortælling fra min familie - Nadelmann, Lea C. (Rambam. Tidsskrift for jødisk kultur og forskning, 2013)
Selskabet for Dansk Jødisk Historie gik sammen med Mosaisk Troessamfund, Carolineskolen og Det Jødiske Nationalfond (KKL) om at udskrive en konkurrence for unge jøder. Hensigten var at opfordre de unge til at tale med ældre familiemedlemmer om deres oplevelser under flugten samt at reflektere over, hvilken betydning begivenhederne har for dem selv i dag. Lea C. Nadelmann vandt 1. pladsen for sin historie om oldemorens bror Noah Cipikoffs flugt til Sverige.