Farlig og forførende fortid eller oplysende og fascinerende historie? - Ebbensgaard, Aase Bitsch (RADAR - Historiedidaktisk tidsskrift, 2016)
Hvis menneskers historietolkninger er baggrund for deres nutidige handlinger, må man med beklemmelse konstatere, at nogle menneskers historiebagage ser ud til at kunne misbruges til mord, vold og terrorisme.