Hvad kommer natur og klima historie-undervisningen ved? - Poulsen, Jens Aage (RADAR - Historiedidaktisk tidsskrift, 2025)
Unges stigende mistrivsel, internationale konflikter, kriser, krige og andre påtrængende problemer tegner et stadigt mere komplekst billede af nutiden. Få tvivler dog på, at den langsigtede og alvorligste udfordring for menneskeheden er den globale opvarmning med tilhørende klima- og biodiversitetskriser samt ekstreme vejrfænomener – og de nødvendige indsatser, der skal til for at undgå de værste konsekvenser. Men er det også et anliggende for historieundervisningen?