Om at skabe historie med mobiltelefonen - Poulsen, Jens Aage (RADAR - Historiedidaktisk tidsskrift, 2025)
Elevernes nærområde og livsverden er væsentlige i historieundervisningen. De må dog også kobles til den såkaldte ”store” historie – og det er ikke så ligetil. Artiklen beskriver et eksperiment, hvor udskolingselever undersøgte historier om personer eller noget fra nærområdet og deres sammenhæng med den store historie. Med mobiltelefoner skabte de digitale fortællinger på baggrund af deres research. På baggrund af erfaringer fra eksperimentet afsluttes artiklen med forslag til, hvordan man kan gennemføre et tilsvarende forløb.