Er det OK at fjerne eller ødelægge kulturarv? Om at smide fortidens helte og deres minde i havnen eller på historiens losseplads - Pietras, Jens (RADAR - Historiedidaktisk tidsskrift, 2022)
I de senere år er statuer og mindesmærker blevet ødelagt eller forlangt fjernet, fordi de af bestemte grupper opleves som krænkende. Er det rimeligt at fjerne kulturarv, og har diskussionen en identitetspolitisk diskurs? Dilemmaer i tilknytning hertil drøfter Jens Pietras i artiklen Er det OK at fjerne eller ødelægge kulturarv? Artiklen slutter med forslag til, hvordan man i historieundervisningen kan arbejde med kontroversielle statuer og mindesmærker.