TV-serien 1864, historiebrug og Bornedals nationalisme - Brunbech, Peter Yding (RADAR - Historiedidaktisk tidsskrift, 2018)
DR og Bornedals store epos om krigen i 1864 er nu ved at være til ende, og debatten har været livlig. TV-serien er blevet rost af nogen og kritiseret af andre, både for dens kvaliteter som drama, dens budskab og dens historiske korrekthed. Seermæssigt har den være en moderat fiasko, uanset hvad DR ellers påstår. Når et søndagsdrama på DR når ned på kun lige godt en million seere, som det skete ved 7. afsnit, er det ikke pæne tal, når man medregner DR’s kæmpe markedsføringsapparat.