Fortid kontra Historie - Knudsen, Heidi Eskelund (RADAR - Historiedidaktisk tidsskrift, 2016)
Ordet ’historie’ bruges med mange forskellige betydninger, når man interviewer lærere og elever om historiefaget og lytter til, hvad de siger undervejs i undervisningen. Spørgsmålet er, hvad det i praksis gør ved faget, at dets hovedbegreb, historie, tillægges flere forskellige betydninger.