Historie(r) i livets tjeneste - en appel fra Friedrich Nietzsche - Ebbensgaard, Aase Bitsch (RADAR - Historiedidaktisk tidsskrift, 2016)
Hvad vi gemmer, og hvad vi glemmer, hvad vi kasserer og hvad vi arkiverer, det hele afslører, hvordan vi forholder os til al den tid, der er før dette nu lige nu. Det gælder for den gamle og det gælder barnet. Det gælder for den enkelte og det gælder det store fællesskab.