Hvad er der sket med kanonen? - Brunbech, Peter Yding; Poulsen, Jens Aage (RADAR - Historiedidaktisk tidsskrift, 2016)
Virker den eller er den kørt ud på et sidespor? Indførelsen af en kanon i historie med læreplanen Fælles Mål 2009 var noget helt nyt, og både før og siden har det hensigtsmæssige i en sådan kanon været genstand for ofte hidsige diskussioner blandt historikere og historiedidaktikere.