Ikke-tekstlige og visuelle læremidler – detaljens didaktik - Pietras, Jens (RADAR - Historiedidaktisk tidsskrift, 2026)
Artiklen her handler om at arbejde didaktisk med ikke-tekstlige og visuelle læremidler i historie i primært grundskolen gennem dels undersøgelse af historiske kunstværker, herunder billeder med brug af VTS-metoden og dels om at fokusere på udvalgte detaljer i større helheder i fx historiske malerier og på historiske bygninger. Artiklens anbefalinger tager afsæt i Roskilde og Roskilde Domkirke, men vil kunne anvendes i hele landet på lokale billeder og bygninger.