Incels og kvindehad i historieundervisningen - Peters, Rikke Alberg (RADAR - Historiedidaktisk tidsskrift, 2025)
Indtil for nylig var begreber som incel, manosfæren og det at ’tage den røde pille’ relativt ukendte. Netflix-serien Adolescence har sat fokus på en ungdomskultur, som lærere kan have vanskeligt ved at sætte ord på og håndtere. Denne artikel giver et bud på, hvad de unges tiltrækning af fænomenerne handler om, og hvordan man som lærer kan inddrage det i en historiefaglig og almenpædagogisk kontekst.