Nutidens klimaforandringer som historiefagligt problem - Fritzbøger, Bo (RADAR - Historiedidaktisk tidsskrift, 2022)
Traditionelt har der været en opdeling mellem humaniora og naturfag. I skolefaget historie er det da heller ikke almindeligt at beskæftige sig med miljøproblemer og klimaudfordringer. Men vi lever i, hvad der betegnes som den antropocæne epoke, hvor mennesket er den helt afgørende faktor for Jordens udvikling. Derfor må man også i historie beskæftige sig med disse udfordringer. Det gør Bo Fritzbøger (KU) rede for i sin artikel Nutidens klimaforandringer som historiefagligt problem.