Historiebrug, monumenter og mindesteder - Poulsen, Jens Aage (RADAR - Historiedidaktisk tidsskrift, 2018)
Nationale mindesmærker, monumenter og andre erindringssteder er blevet brugt med erindringspolitisk sigte. De udtrykker en form for historiebrug, hvor ønsket om synliggørelse og materialisering er afgørende. Læs mere i artiklen om bl.a. erindringssteders betydning og funktion.