LØGNEREN OG SELVET - From, Morten (Psyke & Logos, 2001)
»Når man endelig har givet afkald på at få meningen med tilværelsen bekræftet udefra, i tiden og samfundet, hvad der ofte kan føre til ufrugtbar irritation, afmagtsfornemmelser, følelsen af at være på forkerte veje, kan man omsider selv begynde at leve den. På den måde bliver myten til: man begynder ubevidst, og idet man giver sig hen i sit væsens nødvendighed, at danse den; og søgende rækker ens hænder ud efter meddansere«. Thorkild Bjørnvig i »Heretica« (1948).