SIGMUND FREUD 1856-2006 Nogle indledende bemærkninger - Andkjær Olsen, Ole (Psyke & Logos, 2006)
I anledning af 150-året for Freuds fødsel i 2006 bringes der i det følgende en række kortere indlæg, der på forskellig vis markerer denne begivenhed. Det var relativt sent, at vi i redaktionen af Psyke & Logos blev opmærksom på, at der nok ville være et antal sider til overs i dette nummer, så der har ikke været den sædvanlige forberedelsestid. Grundstammen – inklusive de efterfølgende refleksioner i denne indledning til sektionen – er en række foredrag holdt ved forskellige arrangementer i Freud-året, først og fremmest i Det Medicinske Selskab i København, Det Danske Sigmund Freud-Selskab og Psykoanalytisk Debat under Dansk Psykoanalytisk Selskab samt på Goetheinstituttet i København.