DIDAKTIK MELLEM ETIK OG PSYKOLOGI - Kraft, Gerda (Psyke & Logos, 2022)
Artiklen omhandler de didaktiske problemer, der er forbundet med at sætte psykologien som den overordnede forståelsesramme for pædagogikken. Det trækkes frem, at der er en tiltagende indholds- og formålstømning af undervisningen. Dette har som følge at kundskabsformidling og opdragelse miskrediteres og at den didaktiske refleksion af forholdet mellem intention og praksis tilsløres. Der sker en funktionalisering af uddannelserne. Der stilles det spørgsmål, om indhold, formål og formidling vender tilbage i forvrænget form som disciplineringsmidler.