HJERNE OG SKIZOFRENI - Hemmingsen, Ralf (Psyke & Logos, 2022)
Skizofreni udvikles typisk over adskillige år. Symptomerne vedrører i reglen selv-bevidstheden og erkendelsesevnen. Der kan opstilles testbare hypoteser om sammenhængen mellem nervesystemets udvikling, kognitivt fysiologiske undersøgelsesresultater og forløbet af skizofreni. Med udgangspunkt i en arvelig/tidlig exogen biologisk fejl kan sygdomsprocessen forstås via sekundære patogetiske mekanismer på det neuroplastiske, det kliniske og det sociale niveau.