I ingenmandsland, men aldrig alene - et casestudie om Slædepatruljen Sirius - Kjærgaard, Anders; Corneliussen, Jesper (Psyke & Logos, 2017)
Indeværende artikel sætter fokus på, hvilke udfordringer soldaterne ved Slædepatruljen Sirius oplever ved at være en del af et team i et “ICE”-miljø (isolated, confined environment), hvordan udfordringerne håndteres, samt hvilke personligstræk der er hensigtsmaessige i det nordøstgrønlandske miljø. Undersøgelsen peger bl.a. på, at det særligt er de interpersonelle forhold, der i det lange løb udfordrer soldaterne, at der anvendes en række forskellige coping-mekanismer for at håndtere disse, samt at der synes at vaere saerlig gunstige traek, der sandsynliggør, at opholdet i Nordøstgrønland bliver en succes. Både for den enkelte og teamet. Endelig peger undersøgelsen på, at de fleste soldater, trods udfordringer undervejs, klarer sig godt og formår at gennemgå en postiv udvikling med tilsvarende udbytte, hvilket (også) kan tyde på en succesfuld selektionsproces.