Pædagogisk bæredygtighed – fra dyade til verdenssamfund - Månsson, Hans (Psyke & Logos, 2013)
Artiklen revitaliserer begreberne social kapital og social bæredygtighed som afsæt for udvikling og formulering af en ‘bæredygtighedens pædagogik’. Dette perspektiv nødvendiggør et dynamisk samspil mellem forståelsen af mennesket som ‘human being’ og ‘human becoming’. Helt centralt i denne optik står opmærksomheden på menneskets iboende sociale egenskaber og kompetencer, som determinerende klangbund for skabelse, konsolidering og videreudvikling af social kapital i og på tværs af subkulturer i samfundet.