EN TILKNYTNING HINSIDES DØDEN - om det sørgende barns kamp for en fortsat tilknytning til en afdød far eller mor - Karpatschof, Benny; Helweg, Eva (Psyke & Logos, 2003)
I artiklen analyseres sorgprocessen hos børn, der har mistet en forældre, som en kamp for at etablere en brudte tilknytning. Udgangspunktet er både empirisk, nemlig materialet fra en evaluering af en rådgivning for børn i sorg, og teoretisk, dels bogen Continuing Bonds (Klass et al. 1996), dels en teori om dannelsen af den personlige moral (Karpatschof, 1997 & 2000, 2003a). Et betydningsfuldt træk ved dette retableringsarbejde er inkarnationen af positive træk ved den afdøde forældre, altså valget af forælderen som forbillede. (OBS Artikel nr. 06, EN TILKNYTNING HINSIDES DØDEN af Benny Karpatschof og Eva Helweg er desværre ikke tilgængelig online (Red.))