INDLEDNING - Nielsen, Anne Maj; Herskind, Mia (Psyke & Logos, 2011)
<div style="mso-element: frame; mso-element-frame-width: 314.2pt; mso-element-wrap: auto; mso-element-anchor-vertical: page; mso-element-anchor-horizontal: page; mso-element-left: 56.45pt; mso-element-top: 132.5pt; mso-height-rule: exactly;"> Mindfulness som behandlingsform og forskningsfelt er vokset kraftigt de seneste år. Der ses en stigende interesse for at anvende mindfulness, meditation og mindfulness-inspirerede metoder i forskellige former for intervention i klinisk behandling, men også fx i arbejdslivet og inden for pædagogik og uddannelse. Der har været et boom i selvhjælpslitteratur med fokus på, hvordan man kan få et bedre og mere nærværende liv ved hjælp af mindfulness og meditation. Empirisk forskning viser, at virkninger af at praktisere mindfulness og meditation blandt andet omfatter lindring af smerter, reduktion af stress og bedre alment velbefindende, ligesom der findes beskrivelser af, hvordan meditation og mindfulness fremmer oplevelser af ro, livsfylde, kreativitet og nærvær i nuet (Baer, 2003; 2008; Bishop, 2002; Kabat-Zinn, 1990; 2003).