ARBEJDE UNDER FORANDRING - organisering, relationer og arbejdsliv - Tønnesvang, Jan; Nickelsen, Niels Christian; Jønsson, Thomas (Psyke & Logos, 2009)
Modernisering, globalisering og internationalisering udfoldes aktuelt i omfattende organisatoriske forandringer omkring os. Fornyelse, markedsorientering, dokumentation, åbenlys og indpakket kontrol, livslange læreprocesser, fleksibilitet og nye lederroller står på godt og ondt centralt. Forandringer italesættes som ”reformer”, ”innovation” og ”fornyelse” i både private og offentlige virksomheder og organisationer, på politiske og administrative niveauer samt i medier over en bred kam. Politisk kanaliseres der midler til bestemte typer af forskningsmiljøer, der har bud på innovation, entreprenørskab og nye organisationsformer. Hensigten er forandringer i arbejdslivet, der for arbejdstageren kan opleves som forandringer for forandringernes skyld, og som kan sættes i relation til oplevede krav om fleksibilitet, markedsorientering, kvalitet, skriftlighed og ændrede former for kontrol, der udfordrer traditionelle antagelser om arbejdsliv. Nogle er løsarbejdere, andre har kloden som arbejdsplads, nogle er ansat 40 år i den samme virksomhed, og nogle får aldrig fodfæste på arbejdsmarkedet. Billedet er flertydigt og konsekvenserne uafklarede. Men de vil formodentligt være og opleves forskelligt i deres materielle nedslag og hhv. tilfredsstillende eller modstandsavlende karakter – afhængigt af det perspektiv de anskues i, udfra de specifikke “benefits” eller “misfits” de medfører for de forskellige arbejdslivsaktører.