”EN FED MOPPE HAR ALTID VÆRET EN LÆKKERBISKEN”: Om hundeslagtninger i Tyskland og hundespisning i Danmark - Kuschel, Rolf (Psyke & Logos, 2009)
Hommage til professor Franz From (1914-1998). I mange år var professor ved Psykologisk Laboratorium, Franz From, stærkt engageret i udforskning af spisefordomme, såvel teoretisk som praktisk. From interesserede sig for spisefordommes samfundsmæssige begrundelse og forankring, dvs. hvad der betinger ”deres opståen, udbredelse, vedligeholdelse eller bortfald”. I 1966 spiste From sammen med sine yngre medarbejdere hund og hvide laboratorierotter, og under disse kulinariske måltider var han i sit es. Det kom hurtigt til at stå klart for enhver, at for ham var et godt måltid et psykoidt emne. Desværre nåede Franz From aldrig at analysere det omfattende materiale han havde indsamlet.