Kunst og æstetik som socialpædagogisk strategi - El Moutamid, Mina; Sode Funch, Bjarne (Psyke & Logos, 2012)
Kunst og unge med psykiske og sociale problemer synes at være to uforenelige størrelser. Alligevel peger empiriske undersøgelser samt filosofiske og psykologiske antagelser på at kunst og æstetik er en vigtig forudsætning for en sund personlig udvikling. I denne artikel redegøres for nogle af disse synspunkter som optakt til et pilotprojekt hvor kunst og æstetik er brugt som socialpædagogisk strategi over for en gruppe psykisk sårbare og socialt udsatte unge i Kofoeds Skoles Ungdomsboliger.