Posttraumatisk stress − et bio-psyko-socialt perspektiv - Oehlenschläger, Priscilla; Hansen, Anja Ida (Psyke & Logos, 2011)
Emnet for denne artikel er at opnå en forståelse af posttraumatisk stress ved hjælp af et bio-psyko-socialt perspektiv. Posttraumatisk stress har talrige konsekvenser, som fremlægges og diskuteres. Dernæst undersøger vi, hvilke faktorer der kan ligge til grund for, at mennesker udvikler resiliens eller sårbarhed over for at udvikle længerevarende symptomer. Slutteligt undersøger vi mulighederne for at anvende det bio-psyko-sociale perspektiv i forhold til behandlingen af mennesker med posttraumatisk stress.