OVERKODNING OG PSYKOTERAPI I DEN KOGNITIVE KAPITALISME - Rasmussen, René (Psyke & Logos, 2004)
Globalisering er ikke alene økonomisk og geografisk, men frem for alt rettet mod det postmoderne, kognitive materiale: hjernen og kroppen. Den er ikke blot noget, der pålægges subjektet, men opererer direkte på det, herunder i klinikken, i form af f.eks. kognitiv terapi og skematisme. Artiklen indkredser, hvordan dette finder sted, og hvordan den enkelte bliver stadig mere og mere isoleret. Endelig peges på den lacanianske psykoanalyse som et alternativ til globaliseringen af den postmoderne klinik.