JAGTET AF FORTOLKNINGER – det onde som kulturens evindelige byrde - Thielst, Peter (Psyke & Logos, 2003)
Det onde er et menneskeligt problem: både som årsag og som virkning – og derfor noget at spekulere over igen og igen, i håb om en løsning, en lindring. Det bliver til en bred vifte af fortolkninger og teorier, og artiklens hovedformål er at kaste lys over de forskellige spor i kortlægningen af det onde fra religionernes sfære, over filosofien og metafysikken til de biologiske og psykologiske videnskaber. Afslutningsvis peges der på nogle af de kulturelle tildragelser, der måske nok så meget skal i spil for egentlig at forklare det onde i sine konkrete udtryk.