BETWEEN-AGERE – ET SPØRGSMÅL OM SEKSUALITET ELLER LEG? - Røhder, Katrine (Psyke & Logos, 2002)
I artiklen præsenteres between-agerne – piger mellem ti og tolv, der klæder sig i seksuelt udfordrende tøj – og den bekymring, de gøres til genstand for i debatten i medierne. Essentielt i denne bekymring er misforholdet mellem pigernes seksuelle tegn og det traditionelle syn på, hvordan børn bør opfører sig. Denne problemstilling udfordres, idet der i artiklen argumenteres for, at bekymringen er baseret på en romantisk forestilling om forholdet mellem barndommens naturlighed og seksualitetens kulturelle oprindelse, der både er ensidig, forkert og begrænsende for en forståelse af between-agerne. Der argumenteres for, at der er behov for en fornyet og kvalificeret diskussion, således at pigernes seksuelle adfærd kan begribes på adækvat vis. Der konkluderes i den forbindelse, at leg og seksualitet ikke nødvendigvis skal ses som modsætninger, idet legen kan fungere som en ramme for between-agernes seksuelle ageren. Legen rummer således en forståelseskvalitet i forhold til betweenagerne, som det er relevant at undersøge nærmere.