CHAT – EN LEGEPLADS FOR VOKSNE - Jack, Morten; Andersen, Jon (Psyke & Logos, 2002)
Internetbaserede elektroniske fællesskaber udgør en ny form for socialitet, der inden for dansk psykologi kun er undersøgt i ganske få studier. I denne artikel undersøger vi legekulturen i et bestemt chatrum, der henvender sig til voksne. Ud fra en kort diskussion af legebegrebet, præsenteres tre forskellige genrer af lege i chatrummet, og formålet med legene analyseres. Vi argumenterer for, at tre forskellige begrundelser for at lege synes særligt vigtige i dette chatrum: For det første er legen selvbegrundet for de legende – de leger ganske enkelt for at lege. For det andet udgør chatrummet igennem legen en social kravlegård, hvor forskellige sociale kompetencer kan opøves og afprøves. For det tredje er legen et væsentligt element i konstitueringen af et socialt forpligtende fællesskab i chatrummet. Det konkluderes, at legebegrebet kan fungere som en væsentlig deskriptor i en socialpsykologisk forståelse af chatbaserede fællesskaber.