DEN HALSSTARRIGE FÆNOMENOLOGIDEBAT – en replik til Olav Storm Jensen - Karpatschof, Benny (Psyke & Logos, 2001)
Hvis man abstraherer fra at min artikel om Københavnerfænomenologien, øjensynligt har fremkaldt en krænkelse, der fremtræder som et konstituerende moment ved OSJ’s indlæg, viser det sig at der er to afgørende forhold, hvor vi faktisk er aldeles enige: 1. At der var tale om et faghistorisk justitsmord, da Studenteroprøret kastede Københavnerfænomenologien i almindelighed og Edgar Tranekjær (ET) i særdeleshed på psykologiens køkkenmødding. 2. At vejen frem for en renæssance for fænomenologien er, at den bliver defineret som en fænomenologisk realisme eller en realistisk fænomenologi. Desuden kan det kun glæde mig, hvis det – knotne kommentarer eller ej – skulle være lykkedes mig at få sparket en fornyet interesse for Københavnerfænomenologien i gang. Dette er jo tredje ombæring i Psyke & Logos, og der er netop udkommet en hel bog om Københavnerfænomenologien, en bog hvortil i øvrigt såvel OSJ som jeg selv har bidraget. Med disse konstateringer kunne vi for så vidt afslutte sagen, især fordi hensynet til Psyke & Logos’ tålmodige, men undertiden en smule omsorgssvigtede læsere, måske burde tilråde mig at skåne dem for den følgende fremstilling af: BK’s opfattelse(5) af OSJ’s opfattelse(4) af BK’s opfattelse(3) af ET’s opfattelse(2) af emnet opfattelse(1).