MISUNDELSE OG SYMMETRISKE RELATIONERS UMULIGHED. Med hensyn til Jerusalem - Copjec, Joan (Psyke & Logos, 2001)
Med anledning i den aktuelle og vedvarende konflikt omkring Jerusalem diskuteres forholdet mellem misundelse og retfærdighed. John Rawls forsøger i sit skelsættende værk at forsvare sit begreb om lighed og retfærdighed imod Freuds argument om, at sådanne begreber er baseret på misundelse. Denne artikel viser, hvorfor Rawls’ forsvar er utilstrækkeligt, og hvorledes Freuds radikale teori om lyst underminerer den liberale tro på, at retfærdighed kan fordeles ligeligt. Denne diskussion fortsættes med Elaine Scarry, hvis On Beauty and Being Just argumenterer for, at symmetri er det grundlæggende træk ved både skønhed og retfærdighed. Endelig foreslås det, at et »lighedsaksiom« erstatter Rawls’ og Scarrys »lighedsprogram«.