ETNISK LIGETILLING PÅ ARBEJDSMARKEDET GENNEM ÆNDRING AF DISKURSIV PRAKSIS OM KULTUR - Moes, Mette; Toftgård Petersen, Tine (Psyke & Logos, 2001)
Artiklen bygger på vores speciale »Kulturel Kompleksitet på Arbejdsmarkedet i Danmark«, der omfatter en undersøgelse af integration på arbejdsmarkedet. Artiklen har en diskussion af kulturel identitet og interkulturel kommunikation i det globaliserede samfund som sit omdrejningspunkt – set fra et postmoderne perspektiv. Med udgangspunkt i kvalitative interviews diskuterer vi, hvad diskurser om kultur kan betyde for relationen mellem nogle firmapartnere med forskellige tilknytninger til det danske nationale fællesskab, og hvordan deres oplevelser af integration kan inspirere til nye tiltag for at fremme etnisk ligestilling på landets arbejdspladser. Vi konkluderer bl.a., at en ændring af diskursiv praksis i forhold til kultur, fra en klassisk til en kontekstorienteret kulturforståelse, er en forudsætning for at skabe etnisk ligestilling på arbejdsmarkedet i Danmark