MIGRATION AND MENTAL HEALTH - G. Wiking, Malin (Psyke & Logos, 2001)
<span style="line-height: 115%; font-family: "Calibri","sans-serif"; font-size: 11pt; mso-bidi-font-family: Times-Italic; mso-ascii-theme-font: minor-latin; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-hansi-theme-font: minor-latin; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-font-style: italic; mso-ansi-language: DA; mso-bidi-language: AR-SA;">Forskningen och det professionella fältet har i flera årtionden haft en pessimistisk syn på trauma och migration. På grund av detta har fokus legat på (1) individen skild från sin kontext och (2) en pessimistisk syn på trauma och trauma återhämtning, med utgångspunkt i den traditionella medicinska tillgången. Meningen med den här artikeln är att illuminera de konsekvenser som detta haft på mental hälsa hos migranter. För att ge en ram till denna diskussion kommer en presentation av dagens universiella situation inom migrations området och forskningen inom detta fält göras. För att sedan gå mer in på djupet med detta problem område kommer de professionellas och forskares roll inom fältet diskuteras. Avslutningsvis kommer förslag dels ges på hur vi skulle kunna utveckla en ny tillgång och dels på hur vidare forskning skulle kunna utföras.