DET ANSPÆNDTE FORHOLD MELLEM DEN ALMENE OG DEN ANVENDTE PSYKOLOGI - Fog, Jette (Psyke & Logos, 2008)
Afskedsforelæsning 11.04.08 Indledning Jeg har i denne forelæsning stillet mig som opgave at sige lidt om forskning, mere om den anvendte psykologi og mest om den uddannelse, vi giver de studerende, givet overskriftens ord om spændingen. Når jeg taler anvendt psykologi eller taler om professionen, mener jeg i denne sammenhæng psykoterapi. Undervejs håber jeg at kunne vise noget om forholdet mellem den almene og den anvendte psykologi, sådan som forholdet viser sig hos de studerende – mest i form af fravær af sammenhæng.