FORÆLDREAKADEMI OG BØRNEJUNGLE I BEVÆGELSE. Psykologisk forskning i livsverden og forandring - Toldam, Helene; Dyhr Caspersen, Ida; Klimpke, Cristoph; Berliner, Peter (Psyke & Logos, 2008)
Kun i mødet med konkrete mennesker kan en kvalitativ undersøgelse udforske de øjeblikke, hvor det sker – og de erfaringer, de skaber og betydninger, de har. Mikrogenesen som begreb søger at fastholde en momentan forandring – øjeblik for øjeblik – som den sker i den sociale interaktion. En sådan forskning kræver konkrete og lokale undersøgelser af det levede liv i dets udfoldelse gennem tidsløb og forandring. I det følgende vil vi vise, hvorledes en konkret forskningsproces i en forandring blev gennemført – samt de resultater, der udfoldede sig igennem den. Undersøgelsen fokuserer på deltagernes oplevelse af, hvordan Forældreakademiet – et tiltag i daginstitutionen Børnejunglen førte til øget deltagelse, social støtte og fælles læring og ansvar for alle. Dette sker ved, at selve den position, som der ses ud fra, forandres – idet integration som forståelsesramme blev erstattet med netop deltagelse, social støtte og fælles læring og ansvar.