SUNDHEDSPSYKOLOGI & HUMANIORA Bidrag til en ny praksis og videnskabelighed for sundhedsprofessionelle - Elsass, Peter; Lauritsen, Peter (Psyke & Logos, 2008)
Det er blevet konventionen at forholde sig kritisk til lægevidenskaben og fremhæve nødvendigheden af at indtage en humanistisk holdning. Forfatterne til denne artikel har samlet en lang række eksempler på den retorik, som denne humanistiske holdning har givet, og har kritiseret den psykologiske sundhedsforskning for at være af for dårlig kvalitet (Elsass & Lauritsen 2006). I det følgende vil der blive givet nogle eksempler fra dette arbejde på, hvorledes feltet om »kommunikation og konsultation« mangler nogle grundlæggende diskussioner.