EVIDENSKRAVET I PSYKOTERAPI: Kan der tilvejebringes metodologisk stringent evidens for psykoterapiens virkning? - Hougaard, Esben (Psyke & Logos, 2008)
Interessen for evidensbaseret klinisk praksis er vokset voldsomt inden for de sidste ti år (Hougaard, 2007b). Evidensbaseret praksis handler om, at oplysning, undersøgelse, forebyggelse og behandling skal bygge på forskningsresultater, hvilket har fået tiltagende betydning i takt med fremkomsten af (og tiltagende brugerefterspørgsel efter) nye behandlingsformer og de stadigt øgede sundhedsudgifter. Sundhedsmyndigheder, politikere, offentlighed og brugere ønsker informationer om dokumentation for særlige behandlingers virkning, sikkerhed og omkostningseffektivitet.