DET SUBJEKTIVE OBJEKT - Schultz, Erik (Psyke & Logos, 2008)
Psykologiens videnskabelige status har altid været tvivlsom, fordi genstanden i denne videnskab er et subjekt i stedet for, som sædvanligt i videnskab, at være et objekt. Artiklen undersøger gennem en præsentation af ældre og nyere videnskabsteoretiske positioner, om det i lyset af psykologiens genstandsproblematik er rimeligt at betragte psykologien som en videnskab. Svaret viser sig i høj grad at afhænge af definitionen på videnskab; men ifølge den bredest mulige definition heraf har psykologien ingen problemer med at forsvare sin videnskabelighed.