DIGTER OG FORSKER Arthur Schnitzler og Sigmund Freud - Rønsby, Gert (Psyke & Logos, 2006)
I artiklen omtales Arthur Schnitzlers biografi kort. Derefter gennemgås en af hans vigtige noveller, Drømmenovelle (1926). Til slut tolkes novellen ud fra en dynamisk-psykoanalytisk begrebsramme, hvori der lægges vægt på samspillet mellem de to ægtefæller, og fortællingens drivende kraft søges forstået ud fra den forstyrrelse af en ligevægt mellem dem, som hidtil har præget deres samliv. Artiklen tager afstand fra hyppigt fremførte tanker om en særlig interesse for dødsdriftbegrebet hos Schnitzler.