SOLIDARITET, INDIVIDUALISME OG DEMOKRATI - Lundkvist, Anders (Psyke & Logos, 2006)
I et demokrati bestemmer vi alle på lige fod, efter princippet én person, én stemme, men derefter må vi alle bøje os for flertallet. Dette system indebærer politisk solidaritet og udelukker individuel frihed, dvs. friheden til at gøre, som den enkelte ønsker. Tilsvarende indebærer den universelle velfærdsstat økonomisk solidaritet ved at sikre alle pleje, uddannelse og pension. Denne solidaritet udgør den økonomiske basis for demokratiets politiske solidaritet.