GRUS I MASKINERIET – dåliga ögonblick i psykoterapi - Olsson, Gudrun (Psyke & Logos, 2005)
Syftet med denna kvalitativa studie är att undersöka hur psykoterapeuter karaktäriserar de situationer då de anser att något terapeutiskt ogynnsamt skett i en psykoterapi. Hur framträder psykoterapeuters självrepresentation i deras berättelser om de dåliga ögonblicken, och vilken lärdom kan utvinnas ur berättelserna? Speciellt uppmärksammas strategier för att upprätthålla självrespekten då man ombeds erinra sig något dåligt.