MOD TIL AT MØDE MAGTEN – en caseanalyse af moraludviklingen hos Sophie Scholl - Karpatschof, Benny (Psyke & Logos, 2005)
Artiklen er en caseanalyse baseret på dagbøger og breve fra Sophie Scholl, der som medlem af den tyske modstandsbevægelse mod Hitler blev henrettet i 1943. Den teoretiske hensigt er at teste min teori om dannelsen af den personlige moral, en teori der på samme tid er inspireret af og i opposition til Kohlbergs og Gilligans teorien. Men egen teori har til hensigt at undgå Kohlbergs kognitive abstraktion og Gilligans følelsesbaserede snæverhed. Kernen i dette teoretiske alternativ er en udvikling gennem stadierne: TILKNYTNINGSFØLELSER, INKARNEREDE VÆRDIER OG IDEALISEREDE VÆRDIER.