ERIK ERIKSONS INTERGENERATIONELLE GENERATIVITETSTEORI - Nytofte, Jytte (Psyke & Logos, 2005)
Artiklen præsenterer Erik Eriksons intergenerationelle generativitetsteori. Efter at have belyst den videnskabelige problematisering af Eriksons teori indplaceres generativitetsteorien i hans epigenetiske udviklingsteori, og det intergenerationelle aspekt uddybes. E riksons generativitetsteori inkluderer endvidere individuel og kollektiv etik, funderet i Eriksons særlige formulering af ‘The Golden Rule’.